Korábbi polgármestert választottak vissza Dunamocson, szoros eredmény Dunaradványon, Virten nem volt kihívó

2022. október 30. - 12:01 | Régió

Újfent Banai Tóth Pál lett Dunamocs polgármestere.

Korábbi polgármestert választottak vissza Dunamocson, szoros eredmény Dunaradványon, Virten nem volt kihívó
Fotó: TASR

Banai Tóth Pál 2010-ben fölényes aránnyal győzte le az addigi polgármestert, Asbóth Sándort. 2014-ben nem volt kihívója Banai Tóthnak, legutóbb viszont három ellenjelölt is volt, és hiába szerezte meg a szavazatok 37,3 százalékát, Tóth Eszter egy leheletnyivel jobb volt nála (39 százalék). Most a Szövetség színeiben induló Banai Tóth Pál revansot vett rajta, ugyanis 339 szavazatot (50 százalék) gyűjtve visszavette régi pozícióját. Tóth Eszteren kívül még Szalay Ferenc szerepelt a jelöltek listáján.

Dunaradványon Ľubomír Púchovský 2006-ban vette át a polgármesteri pozíciót Bödök Lászlótól, ezt követően háromszor is megvédte címét, mindannyiszor Irena Chovanovával szemben. Idén már más kihívója volt Púchovskýnak, de nagy csatában Markéta Vojtová is alulmarat vele szemben. Púchovský a szavazatok 50,9 százalékát begyűjtve tartotta meg pozícióját.

Virt 1990-ben szakadt el a szomszédos Dunaradványtól, 2018-ig pedig Kovács János vezette a községet. Akkor ugyanis alulmaradt Lengyel Lászlóval szemben. A korábban a Híd képviselőjeként, most függetlenként induló Lengyelnek nem volt kihívója, így az elkövetkező négy évben is marad a község élén.