Körbeudvarolták a nővéreket a dunaszerdahelyi kórházban, hogy végre ők is jobban érezhessék magukat a bőrükben

2021. május 14. - 08:10 | Régió

A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházban megadták a módját annak, hogy méltó módon megünnepeljék a május 12-ére eső ápolók világnapját, valamint a pár nappal korábban esedékes nemzetközi szülésznő és bába napot.

Körbeudvarolták a nővéreket a dunaszerdahelyi kórházban, hogy végre ők is jobban érezhessék magukat a bőrükben
Képek: Svet zdravia

A gyógyintézet vezetése úgy döntött, hogy sajátosan köszöni meg a kórház alkalmazottainak a fáradtságos munkáját. A klinika egyik, üzemen kívüli részlegén olyan helyiségeket alakítottak ki, ahol az ápolók egy szépségszalonban érezhették magukat: masszázsban részesítették őket, ízléses sminket kaptak és a frizurájukat is megigazították, ahogy az a hölgyeknek dukál.

És hogy az ünnepeltek ízlelőbimbójának is kijusson a jóból, a szervezők finom sütiket vonultattak fel a kávé és a pogácsa mellé.

A kedves ceremónián oklevéllel és virággal díjazták azokat, akik már több évtizede a dunaszerdahelyi kórház szolgálatában állnak. Ahol nővérek vannak, ott szív is van - a jeles napnak ezt a mottót választották, ami egybecseng a modern nővérképzés elindítójának gondolatával, akinek a születésnapján ünnepelik az ápolók világnapját. Az 1820. május 12-én született Florence Nightingale brit ápolónő szerint ugyanis: "az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt".

(para)