A kórház folyosóján hagyták a pácienst a műtét után, a hivatal szerint pedig ez rendben van

2019. július 10. - 19:59 | Régió

Az Egészségfelügyeleti Hivatal szerint nem történt egészségügyi ellátás hanyagolása a súlyosan beteg páciens ügyében, akit a lévai kórház folyosóján hagytak feküdni egy műtét után.

A kórház folyosóján hagyták a pácienst a műtét után, a hivatal szerint pedig ez rendben van
Fotó: Pixabay - illusztráció

Radoslava Muchová, a hivatal szóvivője szerint megállapították, hogy a páciens a belgyógyászaton, a sebészeten és az aneszteziológiai osztályon egész idő alatt megfelelő egészségügyi ellátást kapott. A szóvivő szerint a három osztály konzulensének szakértői is ezen a véleményen vannak.

Azt viszont megállapította a hivatal, hogy bár az egészségügyi ellátás elhanyagolásáról nem volt szó, etikett szempontjából nem volt megfelelő, hogy a pácienst a folyosón helyezték el.

Az eset még márciusban történt. A 64 éves nőt daganatos megbetegedés miatt kezelték a kórházban, a műtétet követően pedig két napon át a folyosón ápolták. A hozzátartozói kérték, hogy a nőt helyezzék el valamelyik szobában, de azt a választ kapták, hogy az osztályon teltház van.

A szóvivő hozzátette, az ilyen esetek átvizsgálása a kórház menedzsmentjéhez, illetve Nyitra megye önkormányzatához tartozik, sajtóértesülések szerint pedig a történtek után szerződést bontottak a sebészeti osztály főorvosával.

Az Egészségfelügyeleti Hivatal egyúttal panaszt nyújtott be a regionális közegészségügyi hivatalban a higiéniai előírások lehetséges megszegése miatt.

A kórházat üzemeltető Agel SK vállalat a sajtónak úgy nyilatkozott, sajnálják a történteket. A páciens röviddel az intenzív osztályra való áthelyezés után életét vesztette.

A történtekkel kapcsolatban korábban Mária Patakyová ombudsman is megszólalt, aki elfogadhatatlannak nevezte a páciensek folyosón való elhelyezését.


(webnoviny.sk)

Címkék: kórház, panasz, Léva