Kórházba került Robert Fico

2019. március 13. - 13:03 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnökének és volt kormányfőnek a TASR információi szerint ismét egészségügyi problémái vannak.

Kórházba került Robert Fico
Fotó: TASR

Egy speciális egészségügyi intézményben ápolják őt Pozsonyban. Ezt két, egymástól független forrás is megerősítette a TASR hírügynökségnek. Állítólag a pártelnök egészségügyi problémái miatt mondták le a koalíciós tanács szerdai ülését is.

A Smer-SD nem erősítette meg az információt. Ján Mažgút, a párt szóvivője szerint a koalíciós tanács ülését a partnerek megegyezése alapján mondták le. A tanács Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő tájékoztatása szerint jövő héten ül össze.

A Smer-SD, az SNS és a Híd elnökei az Amerikai Egyesült Államokkal kötött védelmi együttműködési megállapodás keretében nyújtandó anyagi támogatásról, az adózást módosító javaslatokról, illetve az alkotmánybíró-jelöltek választásáról tárgyaltak volna. Nyitott kérdés Peter Kažimír pénzügyminiszter utódjának személye is, aki távozik a tárcától, és a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) igazgatója lesz.

Fico volt kormányfő 2016 tavaszán szívműtéten esett át a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetében (NÚSCH). Eddig nem közölték hivatalosan, hogy milyen beavatkozásról volt szó. Tavaly novemberben ismét szívproblémák miatt került kórházba.


(TASR)

Címkék: Robert Fico, kórház