Kórházba szállították Tomáš Druckert!

Sürgősen kórházba kellett szállítani a belügyminisztert, Tomáš Druckert.

Kórházba szállították Tomáš Druckert!
Tomáš Drucker (Fotó: TASR)

A belügyminisztert a pozsonyi Kramáre kórházba szállították nyakigerinc-problémák miatt.

Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője csütörtökön elmondta: Druckernek krónikus problémái vannak a nyaki gerincével. Állapota hirtelen rosszabbodni kezdett, ezért kellett őt kórházba szállítani. A minisztert a Komenský Egyetem Orvosi Kara és az UNB II. számú neurológiai klinikáján ápolják. Ez az egyik legjelentősebb neurológiai osztály az országban.

A belügyminisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint Drucker egészségügyi problémái szerdán kezdődtek. Állapota az intravénás kezelés után sem javult. A belügyminisztert ezért kórházba szállították, a csütörtöki programját törölték. Hogy meddig marad kórházban, egyelőre nem tudni

Drucker korábban azt jelezte, csütörtökön vagy pénteken közli, hogyan döntött Tibor Gašpar országos rendőrkapitányról. Az elmúlt napokban sokat kellett magyarázkodnia amiatt, hogyan jutott a felesége rendkívül olcsón, 8,94 eurós négyzetméteráron telekhez a Nagyszombathoz közeli Špačince községben. A feleség egy Mlynské pole nevű cégtől vásárolta a telket, melynek ügyvezetője egy bizonyos Dušan Dvorecký, aki közeli ismerőse Druckernek. Ez még nem is lenne olyan nagy gond, csakhogy Dvorecký cége kimondottan sikeres volt a Szlovák Postánál történt közbeszerzéseknél, amikor az intézményt éppen Drucker vezette.

(TASR)