Kórházban lett koronavírusos egy rákkal küzdő férfi – fertőzött pácienssel volt egy szobán

2020. augusztus 4. - 11:22 | Régió

Koronavírus-fertőzést állapítottak meg az eperjesi J. A. Reiman egyetemi kórházban; a hozzátartozók szerint fertőzött pácienst helyeztek el egy rákkal küzdő férfi mellett – írja a Tv Noviny.

Kórházban lett koronavírusos egy rákkal küzdő férfi – fertőzött pácienssel volt egy szobán
Fotó: TASR

Rastislav elmondása szerint rákkal küzdő édesapját a kórház belgyógyászatán helyezték el, koronavírustesztet végeztek el rajta, az eredmény pedig negatív lett. Körülbelül egy héttel később egy másik pácienst helyeztek el mellette a szobán, akinél igazolták a koronavírus-fertőzést. Rastislav állítása szerint ezt követően édesapja tesztje is pozitív lett.

Renáta Cenková, a kórház szóvivője a portálnak elmondta, hogy a kórházban elhelyezett pácienseken a kezelések elején gyorstesztet végeznek el, amely az említett férfi esetében negatív lett. A belgyógyászok viszont további mintavételt rendeltek el, ezek eredménye pedig 48 órával később vált ismertté – ez már pozitív lett. A pácienst áthelyezték a Covid-osztályra, majd tesztet végeztek el azokon a személyeken, akik kapcsolatba léptek a fertőzött személlyel.

A szóvivő szerint a kórház betart minden előírt intézkedést, az eperjesi Regionális Közegészségügyi Hivatal vizsgálja az ügyet.


(tvnoviny.sk)

Címkék: koronavírus, kórház