A kormány visszahívta Krištúfkovát a számára kitalált pozícióból

2020. június 24. - 16:15 | Belföld

A kormány szerdán jóváhagyta a Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium javaslatát, és visszahívta hivatalából Petra Krištúfkovát (Sme rodina), a családtámogatásért és szociális segélyezésért felelős kormánybiztost. Krištúfková személyes okokra hivatkozva maga kérte a leváltását.

A kormány visszahívta Krištúfkovát a számára kitalált pozícióból
Petra Krištúfková (Fotó: TASR)

A kormány június 17-én nevezte ki Krištúfkovát a kormánybiztosi posztra. A tisztség létrehozását Milan Krajniak (Sme rodina) indítványozta.

„A kormánybiztosi funkció nem ér nekem annyit, hogy a személyem miatt támadásoknak legyen kitéve a kormány, a miniszter, a mozgalmunk, sőt a gyerekeim is” – jelentette ki korábban Krištúfková, reagálva azokra a nyilvánosságra került információkra, melyek szerint 2009-ben Marian Kočner jachtján töltötte a szabadságát a vállalkozó volt felesége társaságában.

A képviselőnő szerint a legutóbbi választásokon szerzett preferenciaszavazatok száma indokolja, hogy folytassa a munkáját az emberek megsegítése érdekében. Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke hangsúlyozta, hogy támogatja Krištúfkovát.

Kapcsolódó cikkek:

Kitaláltak egy kormánybiztosi funkciót a maffiózók nőjeként ismert Petra Krištúfkovának, Boris Kollár egyik gyermeke anyjának

Beblavý szerint Petra Krištúfková (Sme rodina) is lopta szakdolgozatát; a képviselőnő tagad: azt állítja, csak "kompilált"

(TASR)