A kormányfő elárulta, mikor számíthatunk a járványügyi intézkedések enyhítésére

2022. február 2. - 10:59 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a szerdai kormányülés előtt arról beszélt, hogy Szlovákiában mikor számíthatunk a járványügyi intézkedések enyhítésére.

A kormányfő elárulta, mikor számíthatunk a járványügyi intézkedések enyhítésére
Eduard Heger miniszterelnök a szerdai kormányülés előtt (Fotó: TASR)

A miniszterelnök kijelentette, más országokhoz hasonlóan valószínűleg Szlovákiában is az omikron hullámának lecsengése után jöhet szóba a járványügyi intézkedések enyhítése, erről azonban még egyeztetniük kell a szakmai konzíliummal.

A kormányfő megjegyezte, hogy pillanatnyilag a rohamos növekedés fázisában vagyunk, de ez a hullám szerinte gyorsan le fog csengeni. "Ami a kórházakat illeti, a helyzet kielégítő, az ágykapacitásnak még az egyharmada sem telt meg" - jegyezte meg Heger, hozzátéve: szerdán tárgyalni fognak az átcsoportosított ágyak számának növeléséről.

"Úgy néz ki, hogy a kórházba került páciensek esetében is gyengébb lesz a betegség lefolyása, így valószínűleg nem lesz tömeges igény a lélegeztetőgépekre" - vélekedett a miniszterelnök.

Elismételte, hogy még mindig a védőoltás a COVID-19 betegség leghatékonyabb ellenszere, a vakcina pedig mindenki számára elérhető.

Vladimír Lengarský (OĽaNO-jelölt) szerint számítani lehetett a magas esetszámra. Azt javasolja, hogy a cégek folytassák a tesztelést.


(TASR)