A kormányfő szerint, ha csak április végére készül el az e-karantén, az már késő lesz

2021. február 24. - 21:44 | Belföld

Ha csak április végére készül el az e-karantén alkalmazás, az már késő lesz, jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) kormányfő, miután szerdán ismét a szakértőkkel tárgyalt. Úgy fogalmazott, két hónap múlva annyit fog érni ez az eszköz, mint halottnak a csók.

A kormányfő szerint, ha csak április végére készül el az e-karantén, az már késő lesz
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Richard Sulík (SaS) miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter korábban kifogásolta, hogy Matovič távozott a szerdai kormányülésről, amikor erről a kérdésről tárgyaltak. A kormányfő erre reagálva elmondta: nagyjából fél óra után hagyta ott az alkalmazásról szóló eszmecserét, hogy megebédeljen.

„A fontos ügyeket megtárgyaltuk, és mivel erről a témáról is megtudtam a lényeget – főleg miután azt mondta, hogy csak két hónap múlva tudja biztosítani – azt mondtam magamban, hogy ez már csak annyit fog érni, mint halottnak a csók. Szóval inkább elmentem ebédelni”

– mondta Matovič, hozzáfűzve: ha Sulíknak kifogásai vannak, előbb vele kellene közölnie azokat, nem a médiával. Állítása szerint azt várta, hogy az e-karantén alkalmazás már most szombaton működésbe lép.

Sulík a szerdai kormányülés után arra panaszkodott, hogy nem született egyértelmű döntés az e-karantén alkalmazásról, így nem tud továbblépni. Hozzátette: az applikáció április végére készülhet el, a végső döntést „a legmagasabb helyről” várja.

TASR