A kormányfő szerint Szlovákiának fontos, hogy elmozduljon az innovációk felé

2021. május 7. - 19:31 | Belföld

Szlovákia számára fontos, hogy elmozduljon az innovációk és a nagyobb hozzáadott értéket jelentő munkavégzés felé, ami a megfelelő készségek megszerzése nélkül nem lehetséges.

A kormányfő szerint Szlovákiának fontos, hogy elmozduljon az innovációk felé
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Ezt Eduard Heger kormányfő mondta az újságíróknak Portóban, az Európai Unió tagországainak pénteki csúcstalálkozóján. Az egyes országok vezetői szombaton (május 8.) is folytatják a tárgyalásokat.

Szlovákia a helyreállítási tervében is nagy hangsúlyt fektet a készségfejlesztésre.

„Hogy felkészült emberek kerüljenek a munkaerőpiacra, és hogy meglegyen minden olyan készségük, amelyre szükségük van”

– jegyezte meg a kormányfő. Hozzátette: az is fontos azonban, hogy az emberek az életük során is fejlesszék a készségeiket.

Heger, mint elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az országok minden olyan kihívásra reagálni tudjanak, amely a klímaváltozás vagy a digitális váltás kapcsán előjön.

„És így ma is nagy hangsúlyt kapnak a készségek. Úgy kell átadni az új készségeket a polgárainknak, hogy azok a munkaerőpiacon is érvényesíthetők legyenek”

– pontosított a kormányfő. Hozzátette: ez egy kulcsfontosságú terület, amelynek a jelentőségét Szlovákia is tudatosítja. A kormányfő a csúcstalálkozón is beszélni akar ezekről a témákról.

A kormányfő Portóban a V4-es országok találkozóján is részt vett.

TASR

Címkék: Eduard Heger, EU-csúcs