Kormánygépünk szállítja haza a brutálisan fejbe rúgott Henry holttestét

A Fülöp-szigeteki Henry John Serafic Acord holttestét egy szlovák kormánygép szállítja haza.

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter javaslatát szerdán elfogadták a férfi hozzátartozói. Henry John Serafic Acord május végén esett egy brutális támadás áldozatául Pozsony központjában.

„A szállítás napja még nem ismert, a szükséges adminisztratív követelmények teljesítésétől függ” – tájékoztatott szerdán Michaela Paulenová, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa. A tárca segítsége a hozzátartozók hazaszállítására, valamint az összes szükséges dokumentum beszerzésére is kiterjed.

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy találkozik az elhunyt Fülöp-szigeteki férfi családjával. „Beszélni fogunk arról, milyen formában tudnánk legalább részleges segítséget nyújtani, elsősorban ami a kárpótlást, a temetés költségeit, illetve az egyéb intézkedéseket illeti” – közölte korábban a miniszter. A segítségnyújtás lehetőségeiről Saková beszélt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfővel is.       

A Dunaszerdahelyi járásból származó, 28 éves Juraj H. szombaton hajnalban megtámadt egy Fülöp-szigeteki férfit Pozsony belvárosában, az Obchodná utcában. A külföldi, aki két, zaklatásnak kitett nőt próbált megvédeni, csütörtökön belehalt a sérüléseibe a főrévi (Ružinov) kórházban.

Kapcsolódó cikkek:

Videón, ahogy Juraj H. egyetlen rúgással a Fülöp-szigeteki férfi halálát okozta

Nők segítségére sietett a férfi, akit eszméletlenre vert a dunaszerdahelyi járásbeli támadó

Juraj H. bánja tettét, ezt egy kamera is rögzítette

(TASR)