Kormányunk sejthet valamit: 500 esernyőt rendeltek a jövő hétre!

2016. július 15. - 16:48 | Belföld

Titkos háttértárgyalások folynak a meteorológusokkal, vagy mi?

Kormányunk sejthet valamit: 500 esernyőt rendeltek a jövő hétre!
Robert Fico (Fotó: TASR)

A Kormányhivatal összesen 500 esernyőt és egyéb propagációs eszközt vásárol a jövő héten. Nem kevesebb, mint 40 ezer euróért.

A SME érdeklődött arról, hogy mire kellenek, de titkolóznak. Nem tudni, hogy a megrendelés az EU-elnökséggel vagy valamiféle meteorológiai előrejelzéssel függ össze.

Mindegyik eszközt el kell látni a szlovák lobogóval, egy logóval valamint az internetes oldaluk címével. A nyilvánosságra hozott szerződésen ezeket az elemeket kisatírozták.

A szerződés összesen 61 tételt tartalmaz, nagyrészt hagyományos propagációs eszközöket, mint tollak vagy kisebb ajándéktárgyak. Van köztük azonban tíz darab bortartó is, amit sakktáblaként is lehet használni. Ez már elég konkrét.

Az egyes tételek értékét nem írták szét.

A megrendelt tárgyak közt van háromszáz összecsukható esernyő, melynek a külseje fekete, belseje ezüst. Ehhez jön még 150 darab automata kék és fekete, valamint további 50 összecsukható zöld és fekete.

További tétel tartalmaz 380 darab rozsdamentes termobögrét. Van itt még 25 darab fából készült meteorológiai állomás, valamint tíz darab, hőmérővel és páratartalom-mérővel ellátott falióra.

Érdekes tétel az L-es méretű szürke női és férfi pulcsi, amelyből 30 darab kell.

(SME/para)