Kormányválság: Sulíkék még nem végeztek, az SaS elnöke egyelőre titkolózik

2021. március 3. - 08:37 | Belföld

A kormánykoalíció két pártja is jelezte, hogy szóba került náluk a koalícióból való kilépés is azt követően, hogy Szlovákia titokban megegyezett az orosz Szputnyik V vakcina beszerzéséről, és abból meg is érkezett az első szállítmány a minap Kassára, amit Igor Matovič és Marek Krajčí személyesen üdvözölt.

Kormányválság: Sulíkék még nem végeztek, az SaS elnöke egyelőre titkolózik
Richard Sulík az SaS központjában, az országos tanács ülésekor (Fotó: TASR)

Richard Sulík korábban jelezte, hogy pártja, az SaS országos tanácsán, melynek ülését kedden este tartották, illetve kezdték meg, napirendre kerülhet mindenki álláspontja, többek között az is, hogy elhagyják-e a kormánykoalíciót.

Sulík szóvivője a szerdai kormányülés előtt ennek kapcsán csupán annyit közölt, hogy a tanács újra összeül, mert még nem ért véget a tanácskozás.

"Az országos tanács és a parlamenti frakció folytatja a tanácskozást, a folyamatról a párt elnöke a kormány ülését követően tájékoztat" - üzente a szóvivő. Sulík sem kívánt többet mondani az érkezésekor.

Jaroslav Naď szerint a koalíciós partnereknek semmi okuk nem lehet arra, hogy az OĽaNO egyik miniszterének távozását követeljék, vélhetően Marek Krajčí egészségügyi miniszterre gondolt. Hozzátette, nem igazán fűlik a foga ahhoz, hogy valamely párt miniszterének távozását aszerint követeljék, hogy tetszik-e vagy sem. "Én ezt Veronikának (Remišová - a szerk. megj.) is mondtam. Nekem nem tetszik az euróalapok merítése. Most követeljem a fejedet?" - tette fel a kérdést.

A kormány ülése előtt Igor Matovič nem kívánta kommentálni a helyzetet.

(Denník N)