Környezeti nevelés Somorján

2023. október 23. - 19:30 | Régió

Somorja városa korábban az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program segítségével újította fel az egykori paulános kolostor, mai nevén a Korona épületének földszintjét. 

Környezeti nevelés Somorján

„A fenntartható neveléssel kapcsolatos környezeti nevelés a Szigetköz-Csallóköz térségében” című INTERREG projekt keretében ebben egy worskhop termet alakítottak ki, amelyben a dunai természet iránt érdeklődő fiatalok egésznapos foglalkozások keretében ismerkednek ehhez kötődő témákkal. A nagyközöség számára is érdekes a teremben elhelyezett a „Duna Somorja környékén” című kiállítás.

A projekt keretében két egyhetes természettudományos napközis tábort is tartottak fiatalok számára. A foglalkozásokhoz beszerzett eszközöket (digitális mikroszkópok, projektorok, fényképezőgépek távcsövek, notebookok) a két somorjai alapiskola felső tagozatosai használhatják tovább.

A pályázatban a régióban már évek óta együttműködő szervezetek vettek részt, a magyarországi oldalról a Fertő-Hanság Nemzeti Park (ide tartozik a Szigetközi Tájvédelmi Körzet), a Szigetközi Natúrpark, a dunaszigeti Pisztráng Kör és Mosonmagyaróvár Város, míg Szlovákiából Somorja Városa és a Somorjai Régiófejlesztési Ügynökség.

A projektet Somorja városa esetében az Európai Regionális Fejlesztési Alap 48 563,47 euróval támogatta.

(-)