A Környezetvédelmi Minisztériumot sem kímélik az emelkedő árak, az energiaköltségei eddig ötszörösére nőttek

2022. október 14. - 11:44 | Belföld

A Környezetvédelmi Minisztérium energiaköltségei eddig ötszörösére nőttek. Jelenleg a jövő évi villamosenergia- és gázszolgáltatás közbeszerzését hajtja végre. Az energiaköltségek csökkentésén is dolgozik. Ezt a TASR-nek a környezetvédelmi osztályának sajtóosztálya közölte.

A Környezetvédelmi Minisztériumot sem kímélik az emelkedő árak, az energiaköltségei eddig ötszörösére nőttek
Fotó: wikipédia

„A Környezetvédelmi Minisztérium épületében csökkentettük a fűtési hőmérsékletet, és a fűtésszabályozási rendszer minden vezérlőelemét a szükséges paraméterekre állítottuk” – ismertette a sajtóosztály. Elmondták továbbá, hogy az izzókat fokozatosan lecserélik, energiatakarékos LED-lámpákkal szerelik fel az épületet.

A minisztérium az elavult fűtésrendszer cseréjét is tervezi. Hozzátették, hogy az energiatakarékosság részeként a munkavállalók otthonról is dolgozhatnak.

Szeptember végén a kormány elfogadta a környezetvédelmi főosztály dokumentumát, amely 13 intézkedést tartalmaz az energiafelhasználás legalább 15 százalékos csökkentésére a 2019 októberétől 2020 áprilisáig tartó időszakhoz képest. A célt a közigazgatási szerveknek jövő év április 30-ig kell elérniük.

TASR