A koronaválság ellenére Fülek városa több projektet is be akar fejezni idén

2020. április 27. - 19:27 | Régió

A losonci járásbeli Fülek önkormányzata az új típusú koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet ellenére több megkezdett projektet is be akar fejezni idén. Agócs Attila polgármester példaként a váralja helyreállítását említette.

A polgármester elmondta: ha nem az eredeti terv szerint bonyolítanák le a helyreállítást, és nem tartanák magukat a feltételekhez, a városnak több százezer eurót kellene visszafizetnie.

Agócs úgy véli, a koronaválság nem lesz hatással a nappali szociális intézmény projektjének megvalósítására sem, amelynek az összköltsége csaknem 400 000 euró. „A napokban írjuk ki a közbeszerzést” – fűzte hozzá Agócs.

Néhány projekt csak részben fog megvalósulni. Annak a kerékpárútnak, amely az eredeti terv szerint a vasútállomást kötötte volna össze az ipari parkkal, csak egy része fog elkészülni, a buszmegállókig.

Az új típusú koronavírus terjedése miatti korlátozásokra reagálva az önkormányzat az egykori művészeti alapiskola koncerttermét csak kívülről újítja fel, a beltér rekonstruálását elhalasztják.

Tervben van egy új üzemcsarnok kiépítése is, amely azonban a környezeti hatásvizsgálat elhúzódása miatt valószínűleg csak 2022-ben fog elkészülni.


(TASR)

Címkék: Fülek, Agócs Attila