Koronavírus - 16 ezer néző a Fradi-Újpesten, miközben a szomszédos országok éppen bezárnak

2020. október 25. - 10:31 | Sport

Lockdown van Szlovéniában és Szlovákiában, vasárnaptól Ausztria is tovább szigorított. Magyarországon pedig szombat este játszották a Fradi-Újpest rangadót

Koronavírus - 16 ezer néző a Fradi-Újpesten, miközben a szomszédos országok éppen bezárnak
Fotó: MTI

A címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet, a mérkőzést 15 789 néző tekintette meg a helyszínen. A stadion befogadóképessége 22 ezer.

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 15 789 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Nguen Tokmac (39.), Somália (61.)

sárga lap: Heister (69.), Dibusz (78.), illetve Mitrovic (50.), Beridze (64.), Antonov (73.), Csongvai (79.), Bacsa (84.), Onovo (90.)
kiállítva: Frimpong (94.)

A 444.hu Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezte arról, hogy ha az országos tiszti főorvos arra kérte az embereket, hogy ne menjenek tömegrendezvényekre, akkor nem számít-e rizikósnak a budapesti bajnoki rangadó, abból is kifolyólag, hogy nincs korlátozás, nem kötelező a maszk viselete, távolságot pedig ilyen meccsen nem igazán lehet tartani.

A miniszter ezt válaszolta: "ha Önt a Fradi-meccs érdekli, semmiképpen ne hagyja ki, csak maszkot viseljen." Nem sokkal később el is rendelték a maszkviseletet a tömegrendezvényeken.

Az MTI fenti felvételén viszont azért így is akadtak néhányan, akik nem viseltek maszkot.

Kapcsolódó cikkek:
Most Csehország áll a legrosszabbul a világon, Szlovákia a fertőzöttek, Magyarország a halottak számával az élmezőnyben!
Rekordszámú teszt és rekordszámú fertőzött Magyarországon

(MTI/444/parameter)