Koronavírus - 226 az aktív fertőzöttek száma a Dunaszerdahelyi járásban

2020. október 21. - 16:16 | Régió

Egy hét alatt több mint hatvannal nőtt az aktív fertőzöttek száma a Regionális Közegészségügyi Hivatal adatai szerint a Dunaszerdahelyi járásban.

Koronavírus - 226 az aktív fertőzöttek száma a Dunaszerdahelyi járásban
Illusztráció - Archív felvétel

Az egészségügyi információs központ (NCZI) által közölt adatok szerint a múlt héten hétfőtől vasárnapig 126 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a járásban. Robotka Rozália regionális tiszti főorvostó azt az információt kaptuk, hogy az elmúlt hét végén 226-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma az egy héttel korábbi 162-ről.

Jócskán megemelkedett a gyógyultnak nyilvánítottak száma is, az előző heti 221-ről 332-re, tehát egy hét alatt 111-gyel. Elmondható tehát, hogy némileg lassult a járvány terjedésének üteme a járásban, noha az újonnan azonosított fertőzöttek száma még mindig magasabb, mint a gyógyultaké. Két héttel ezelőtt ugyanakkor még 148 fertőzöttet azonosítottak, és csupán 24 személy gyógyult fel a fertőzésből (a kiugróan magas számot a pozsonyeperjesi otthonban kialakult járványgóc is eredményezte).

Robotka Rozáliától megtudtuk, hogy az aktív fertőzöttek közül 25-en 65 év felettiek. A legfiatalabb közülük 4, a legidősebb pedig 88 éves. Pillanatnyilag nem rendelkeznek információval arról, hányan vannak kórházban.

A Covid-19 járványnak a márciusi kezdete óta mindössze egyetlen igazolt halálos áldozata volt a Dunaszerdahelyi járásban - tudtuk meg a regionális tiszti főorvostól. Egy 67 éves bősi férfiről van szó, aki a dunaszerdahelyi kórházban halt meg még júliusban.

Az elmúlt héten a Regionális Közegészségügyi Hivatal négy járásbeli iskolában összesen hat osztály bezárására tett javaslatot. Azt megelőzően négy dunaszerdahelyi iskolánál (Vámbéry, Szabó Gyula, Jilemnický utcai és Smetana Ligeti alapiskolák) javasolt osztálybezárást, még korábban a bősi szlovák alapiskolában, illetve a somorjai Madách gimiben, de az említettek diákjai már visszatérhettek a padokba.

(SzT)