KORONAVÍRUS: 67-en fertőződtek meg egy szlovákiai lagzin

2020. szeptember 28. - 18:19 | Régió

Hatvanhétre nőtt azoknak a koronavírus-fertőzötteknek a száma, akik az elmúlt napokban egy lagzin vettek részt Bártfafürdőn (Bardejovské Kúpele).

KORONAVÍRUS: 67-en fertőződtek meg egy szlovákiai lagzin
Fotó: TASR/AP

Július Zbyňovský, a Bardejovi Regionális Közegészségügyi Hivatal vezetőjének tájékoztatása szerint múlt héten 16 személynél igazolták a fertőzést, ez most 67-re nőtt, de várhatóan további pozitív eseteket regisztrálnak még – olyanokat is, amelyek nem függnek össze a lagzival.

„Feltételezésem szerint további növekedés várható, így pedig már egyáltalán nem lehet meghatározni, hogy ki vitte be a fertőzést a lagzira“ – tette hozzá Zbyňovský, aki szerint az esküvők, lagzik és nagyobb ünnepségek a legrizikósabb események, ugyanis ezeken lavinaszerűen és kontrollálhatatlanul terjed a fertőzés.

„Az esküvőkön nemcsak az ország különböző pontjáról érkező személyek találkoznak, hanem olyanok is, akik külföldön élnek“ – mondta Zbyňovský, majd hozzátette: fontos, hogy akik lagzit tartanak, tudjanak mindenkire elérhetőséget, ugyanis amíg a kontaktszemélyeket keresik, addig a fertőzés terjed tovább.


TASR/para

Címkék: koronavírus, lagzi