Koronavírus: Ausztriában meghaladta a háromezret az aktív esetek száma

2020. augusztus 24. - 21:15 | Külföld

Ausztriában hétfőn 242 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ezzel az aktív fertőzöttek száma 3105-re nőtt.

Koronavírus: Ausztriában meghaladta a háromezret az aktív esetek száma
Fotó: TASR/AP

Utoljára áprilisban haladta meg a háromezret az aktív fertőzöttek száma.

Több mint 1,1 millió koronavírus-teszt elvégzése alapján Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter úgy értékelte: olyan trend állapítható meg, amely szerint a fertőzöttek az egyre fiatalabbak és nagyobb számban vannak közöttük a tünetmentes fertőzöttek is.

A tárcavezető szerint egy másik trend azt mutatja, hogy a fertőzöttek közvetlen környezetéből is egyre több a pozitív teszteredmény. Jelenleg 158 pácienst kezelnek kórházakban, 23-an intenzív osztályon vannak.

"Továbbra is sok kis járványgóc létezik, a többi között családi környezetben, vagy magánünnepségek nyomán. A külföldi utazásokról fertőzötten visszatérők még mindig jelentős részét teszik ki az eseteknek, de számuk egyes tartományokban már apadni látszik" - közölte Anschober.

A járványügyi helyzet Bécsben annyiban tér el a többi tartománytól, hogy az utóbbi hetekben az új fertőzöttek csaknem felét az osztrák fővárosból jelentették. Az utóbbi 24 órában 96 esetet regisztráltak Bécsben.

A bécsi hatóságok figyelmeztettek arra, hogy a Horvátországból visszatérő turisták jelentősen növelhetik a koronavírus elterjedésének ütemét. Ausztriában eddig 25 ezer 495 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 733-an hunytak el a Covid-19-betegség szövődményeiben.


MTI

Címkék: koronavírus, Ausztria