A koronavírus elleni védettséget vizsgálják a komáromi kórházban

2021. május 1. - 09:38 | Régió

A komáromi kórházban lehetőség nyílik olyan vizsgálat elvégzésére, ami kimutatja, hogy a koronavírus elleni oltást követően termelődnek-e ellenanyagok a testben. Az AGEL cég több kórházában, többek között a Komáromban található intézményben is igényelhető ez a vizsgálat.

A koronavírus elleni védettséget vizsgálják a komáromi kórházban

Ellenanyagok nemcsak az oltás után termelődhetnek a szervezetben, hanem a betegség leküzdését követően is. Ezek az ellenanyagok neutralizálják a koronavírust, tehát megfelelő védelmet nyújtanak a megbetegedéssel szemben.

Az oltást követően 10-14 nappal kezdenek termelődni az ellenanyagok a szervezetben, a második adag pedig tovább erősíti ezt a folyamatot és biztosabb védelmet ad. Éppen ezért a vizsgálat az oltás után két héttel lenne ideális. Viszont az ellenanyagok termelésének intenzitása minden embernél individuális, így különbözhetnek az eredmények. A betegségen átesők esetében ez az időszak a koronavírus leküzdése után 3-4 hétre módosul.

Bárki ellátogathat a kórházba, hogy megtudja, kellően védett-e. A vizsgálat egy egyszerű vérvételt igényel csupán. A mintát kivizsgálják és a páciens két munkanap elteltével megkapja az eredményeket. A tesztet 10 kórházban végzik egyelőre, az ára 19 euró.

(ha)