A koronavírus-fertőzés újabb lehetséges tünetét állapították meg járványügyi szakértők

2021. január 21. - 13:43 | Tech

Tim Spector professzor és járványügyi szakértő a Covid-19 újabb lehetséges tünetéről számolt be. Ez az úgynevezett covid-nyelv, ami fehér elszíneződéssel jelentkezik – írja a Daily Mirror.

A koronavírus-fertőzés újabb lehetséges tünetét állapították meg járványügyi szakértők
Fotó: Pixabay

A szakértő szerint ötből egy embernél teljesen más tünetekkel jelentkezhet a koronavírus-fertőzés, mint általában. A kevésbé elterjedt tünetek nem is kerülnek be a jegyzékekbe, így például a bőrproblémák sem.

Spector egyre gyakrabban találkozik a covid-nyelvvel és furcsa fekélyekkel a szájban. „Ha furcsa tüneteket, vagy akárcsak fejfájást és fáradékonyságot észlelnek, haladéktalanul maradjanak otthon” – figyelmeztet a szakértő.

Spector elméletét egy másik orvos és járványügyi szakértő, Gabriel Scally is alátámasztja, aki szerint a vírus valóban a legkülönfélébb tünetekkel jelentkezhet. Ha egyes betegségek megtámadják az immunrendszert, az épp a szájban keletkező tünetek által jelentkezhet.

A szakértők szerint ebben az esetben feldagadhat és elszíneződhet az emberek nyelve, és ez általában kellemetlen fájdalommal jár. Természetesen a szájban keletkező problémák összefügghetnek az elégtelen higiéniával, a dohányzással és a helytelen életvitellel is.


(Daily Mirror)