Koronavírus-fertőzötteket azonosítottak az eperjesi pszichiátrián

2020. július 15. - 09:36 | Belföld

Az eperjesi J. A. Reiman egyetemi kórház pszichiátriai osztályán Covid-19 betegséget diagnosztizáltak az egyik alkalmazottnál, később pedig másoknál is - írja a Korzár.

Koronavírus-fertőzötteket azonosítottak az eperjesi pszichiátrián
Fotó: Korzár

A Korzárt erről a kórház egy másik osztályának neve elhallgatását kérő alkalmazottja tájékoztatta. Az eperjesi kórház megerősítette a fertőzések tényét, és közölték, hogy szigorították a biztonsági és higiéniai intézkedéseiket, letesztelték az összes alkalmazottjukat, de egyik sem lett pozitív.

Az első fertőzést július 10-én, pénteken mutatták ki, szombaton viszont már négyen voltak, ráadásul az alkalmazottak egymással és némelyek a betegekkel is kapcsolatban állnak.

A kórház állítása szerint ellenőrzés alatt tartják a cselekményt, és minden fertőzöttről, illetve kontaktjaikról értesítették a Regionális Közegészségügyi Hivatalt. Az alkalmazottak mellett tesztelték a pácienseket is, de állításuk szerint mindegyik teszt negatív lett.

Renáta Cenková, a kórház szóvivője közölte, nem tartanak attól, hogy a betegség tovább terjedne, ugyanis meghozták a szükséges intézkedéseket. Ezek közt szerepel, hogy a kórházban megtiltották a látogatásokat, a kórházba érkezőket pedig a bejáratnál ellenőrzik.

(SME)

Címkék: Eperjes, koronavírus