Koronavírus-fertőzöttet találtak a nagyszombati PSA Peugeot-Citroën autógyárban

2020. augusztus 14. - 12:37 | Régió

Pozitív lett a koronavírustesztje egy alkalmazottnak a nagyszombati PSA Peugeot-Citroën autógyárban – számolt be róla a SME.

Koronavírus-fertőzöttet találtak a nagyszombati PSA Peugeot-Citroën autógyárban
Fotó: TASR/Lukáš Grinaj

A hírportál szerint egy kelet-szlovákiai férfiről van szó. Az illető már csütörtök óta karanténban van, további két alkalmazott került vele kapcsolatba, akik szintén karanténban vannak. Ezen a két személyen pénteken végezték el a koronavírustesztet, jelenleg az eredményekre várnak.

Peter Švec, a PSA szóvivőjének tájékoztatása szerint további 19 alkalmazott közvetett kapcsolatban volt a fertőzött személlyel, már rajtuk is elvégezték a tesztet.

A szóvivő hozzátette: az autógyár együttműködik a regionális közegészségügyi hivatallal. A többi alkalmazott biztonsága érdekében az autógyár szigorú higiéniai intézkedéseket vezetett be. Kötelezővé tették a szájmaszkok használatát, az alkalmazottaknak legalább egyméteres távolságot kell tartaniuk egymás közt, a kézfertőtlenítés mellett a munkafelületeket is fertőtleníteni kell minden műszakcserénél. Továbbá mérik az alkalmazottak testhőmérsékletét, amikor belépnek az üzembe, és figyelik az egészségi állapotukat is.


(SME/para)