Koronavírus-gyanús turista zuhant a mélybe a Tátrában – a hegyi mentők nem tudják, mit tegyenek

2020. március 23. - 13:15 | Régió

Vasárnap délelőtt riasztották a hegyi mentőket a segélyhívójukon keresztül, a Magas-Tátrában lévő Viszóka-csúcs közeléből ugyanis a mélybe zuhant egy szlovák turista.

Koronavírus-gyanús turista zuhant a mélybe a Tátrában – a hegyi mentők nem tudják, mit tegyenek

Az 53 éves férfi balesetét 34 éves unokaöccse jelentette be, mindketten pozitív utazói kórelőzmény (anamnézis) jeleit mutatják - áll a hegyi mentők oldalán. Ez azt jelenti, hogy korábban olyan helyen jártak, ahol megfertőződhettek a koronavírussal.

A fiatalabbik férfi lejött maga a hegyről, az idősebbik után viszont keresőakciót indítottak, vasárnap ugyanakkor nem találták meg, csak a személyes dolgait. Segítséget kértek a belügyminisztérium különgépétől is, de az időjárási körülmények miatt nem tudtak helikoptert felküldeni. Pillanatnyilag továbbra is harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a térségben, mivel jelentősen lehűlt az idő, havazott és viharos erejű a szél.

A hegyi mentők most nem tudják, mihez kezdjenek, ha megtalálják a turista holttestét, mivel tartanak attól, hogy 14 napos karanténba kellene vonulniuk, miközben már így is kevesen vannak.

(TASR/Denník N)