KORONAVÍRUS: Kis híján elérte a 800-at a napi új fertőzöttek száma Szlovákiában, rendkívül súlyos a helyzet – figyelmeztet Matovič

2020. október 1. - 09:27 | Belföld

Szerdán jócskán megdőlt a napi új fertőzöttek számának rekordja Szlovákiában. Ezidáig a keddi 567 új fertőzött számított rekordnak, szerdán azonban még ennél is jóval több a napi új fertőzöttet találtak.

KORONAVÍRUS: Kis híján elérte a 800-at a napi új fertőzöttek száma Szlovákiában, rendkívül súlyos a helyzet – figyelmeztet Matovič
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Igor Matovič kormányfő csütörtökön reggel a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy

rendkívül súlyos a helyzet, előző nap ugyanis 797 új fertőzöttet regisztráltak a szlovákiai laboratóriumok 9170 elvégzett koronavírusteszt mellett.

"A helyzet rendkívül súlyos, és itt az idő arra, hogy összeszorítsuk a fogainkat és segítsünk a közös ügyben" - írta közösségi oldalán a miniszterelnök, majd hozzátette, annak van itt a legkevésbé az ideje, hogy az embereket a kormány ellen uszítsák.

"Az első hullám idején közös erővel egy kisebb európai csodára voltunk képesek. Tegyük meg most is, bár ezúttal sokkal, sokkal nehezebb lesz" - tette hozzá.

A járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma ezzel elérte a 10 938-at, eddig összesen 467 021 mintavételt vizsgáltak ki. További 225 ember gyógyult ki a betegségből, így már 4 620-an vannak, akik igazoltan leküzdötték a megbetegedést.

Újabb halálesetről nem érkezett jelentés, a halálos áldozatok száma 48 – tájékoztatott a covid-19.nczisk.sk. weboldalon a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ.

Jelenleg 259 személyt kezelnek kórházban a koronavírussal összefüggésben, közülük 218-nál már igazolták a fertőzést, a többiek esetében a teszt eredményére várnak. Intenzív osztályon 11-en vannak, mesterséges lélegeztetésre 23-an szorulnak.

Kapcsolódó cikk:


(parameter)