Koronavírus - Krajčí és a tiszti főorvos is karanténba került!

2020. szeptember 7. - 07:38 | Belföld

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter preventív célú karanténba került azt követően, hogy kapcsolatban volt egy olyan személlyel, akinek pozitív lett a koronavírustesztje - írta meg elsőként az Aktuality.sk.

Koronavírus - Krajčí és a tiszti főorvos is karanténba került!
Marek Krajčí (Fotó: TASR)

A miniszter vasárnap este negyed tizenegykor a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy karanténba került. "Sajnos az egészségügyi minisztérium egyik tagja, az epidemiológusok, infektológusok és közegészségügyiek konzíliumának tagja koronavírustesztje pozitív lett. Csütörtökön néhány órát együtt töltöttünk a konzíliumon" - jegyezte meg a miniszter. Hozzátette, hogy a tanácskozás során maszkot viseltek és szellőztettek, ugyanakkor a biztonság kedvéért a konzílium többi tagja is karanténabn várja meg, hogy leteszteljék.

Krajčí szavai szerint otthonról fog a karantén alatt dolgozni, és kedden letesztelik. "Ennek eredményéről tájékoztatni fogom önöket. Tekintettel az intézkedésekre, melyeket betartottunk, bízom benne, hogy a teszt negatív lesz.

A miniszter pénteken még a járványügyi bizottság ülését vezette, a résztvevőkön ugyanakkor szájmaszk volt, így nekik nem kell karanténba kerülniük. Krajčí szerint nincs mitől tartaniuk. "Ha meg is fertőződtünk volna, másnap még nem lehettünk fertőzőek. Ráadásul ott is mindannyian szájmaszkot viseltünk" - fogalmazott. Krajčí az Aktuality.sk információi szerint egyébként jól érzi magát, nincsenek tünetei.

Preventív célú karanténban marad Ján Mikas is, aki Krajčíval együtt tagja a járványügyi bizottságnak és az említett konzíliumnak is. A Közegészségügyi Hivatal róla csak annyit közölt, hogy a héten tesztelik.

(Aktuality.sk)