KORONAVÍRUS: Már 13 fertőzött van a Dunaszerdahelyi járásból, 2 a galántaiból

2020. március 29. - 09:59 | Régió

Az utóbbi napokban több dunaszerdahelyi járásbeli személynél is beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja.

KORONAVÍRUS: Már 13 fertőzött van a Dunaszerdahelyi járásból, 2 a galántaiból
Illusztráció
Újabb cikkünk módosít egy picit a számokon:
Egy somorjai és egy alsószeli is van az új fertőzöttek között

A március 25-én teszteltek között volt egy nyárasdi férfi, míg a 27-ikeiek között három bősi személy (2 nő és 1 férfi), illetve egy somorjai férfi.

A nyárasdi önkormányzat a Facebookon közölte a minap, hogy kérik "az emberséges hozzáállást a kialakult helyzethez, nem engedhetjük, hogy ez a tény spekulációkat szüljön a szóban forgó személy kilétét illetően, ellenségeskedést, egymással szembeni elítélést és hibáztatást váltson ki."

Hozzáteszik, a nyárasdi személy szigorúan ellenőrzött karanténban van, amit be is tart, így nem kell tartani attól, hogy bárki is megfertőződik tőle.

Összességében így a járásbeli fertőzöttek közül négyen somorjaiak (2 férfi, 2 nő), hárman bősiek (2 nő, 1 férfi), ketten dunaszerdahelyiek (2 férfi), egy vörösmajori (nő), egy nyárasdi (férfi), egy csallóközkürti (férfi) és egy nagymegyeri (férfi). Korábban szóba került, illetve a nagymegyeri városháza is arról közölt információt, hogy ketten fertőződtek meg a nagymegyeriek közül, a hivatalos adatok között azonban csak egy szerepel (ettől még lehet köztük még egy személy, aki Nagymegyeren él, állandó lakhely nélkül).

Továbbra a Vágsellyei és a Komáromi járásból, a Szenci járásból viszont hatan vannak. Közülük ketten szenciek (2 nő), ketten csölleiek (Rovinka - 2 lány), egy ivánkai (férfi) és egy rétei (férfi). A galántaiból pedig ketten, egy szeredi, illetve egy patai nő.

5 fertőzött származik az Érsekújvári járásból, közülük két férfi és egy nő Érsekújvárból, eg férfi Párkányból és egy nő Bánkesziről.

Négy személy, egy nő és három férfi fertőződött meg Nyitráról, a járásból pedig további kettő, egy férfi Verebélyről, egy nő pedig Golianovóról.

Egy személy, egy lekéri férfi fertőződött mostanáig meg a Lévai járásból, kettő pedig a nagykürtösiból, egy nagykürtösi nő és egy alsósztregovai férfi. A déli járásokból akad a fertőzöttek között egy losonci nő és egy rimaszombati férfi is, továbbá két nagyrőcei férfi és egy slavošovcei (Rozsnyói járás) nő. Egy férfi és egy nő fertőződött meg a Kassa-vidéki járásbeli Baskáról, egy férfi pedig a tőketerebesi járásbeli Kuzmicéről.

Emellett van a fertőzöttek között 5 kassai férfi és három nő, valamint egy nagymihályi férfi is.

(parameter)

Címkék: koronavírus