Koronavírus - Matovič közölte az újabb rekordot, a tömeges tesztelésen kívül is 3000 fölött a napi fertőzésszám!

2020. október 25. - 09:59 | Belföld

A szombaton kivizsgált korábbi, ún. PCR-tesztek (tehát nem a tömeges tesztelésen használt antigén tesztek) közül 3042 lett pozitív.

Koronavírus - Matovič közölte az újabb rekordot, a tömeges tesztelésen kívül is 3000 fölött a napi fertőzésszám!
Igor Matovič (Fotó: TASR)

Erről Igor Matovič kormányfő tájékoztatott a Facebook-oldalán, ahol megerősítette azt is, hogy ez a szám nem tartalmazza a tömeges tesztelésen azonosított fertőzötteket. Emlékeztetett arra is, hogy ez az adat 94%-kal magasabb, mint egy héttel korábban, tehát lényegében megduplázódott a múlt szombaton azonosított fertőzöttek száma.

Mindez pedig a miniszterelnök szerint alátámasztja a Szlovákiában alkalmazott lockdownt, amivel a lakosság mobilitását igyekszenek lecsökkenteni a minimumra, valamint a tömeges tesztelést is, mivel Matovič úgy látja, hogy pusztán a "puha" lockdown nem lenne elegendő a járvány terjedésének lelassítására, ezért kell a tömeges tesztelés.

A kivizsgált tesztek száma 16 048 volt, ami azt jelenti, hogy 19%-ot tett ki a pozitív tesztek aránya. Ez rendkívül magas.

Újabb halálos áldozatról nem közöltek információt, a gyógyultnak nyilvánítottak száma 40 volt.

Az eddig azonosított fertőzöttek száma 43843, közülük 159-en haltak meg és 9960-an gyógyultak fel.

Jócskán, 200-zal megugrott a kórházban áppoltak száma. 1117-en vannak kórházban, közülük 891 páciens koronavírus-tesztje lett pozitív mostanáig (+126). 82-en fekszenek az intenzív osztályokon (+16), 66-an vannak lélegeztetőgépen (+4).

(parameter)