Koronavírus miatt bezárkózni? A libanoni éttermek és bárok fütyülnek rá, még adót sem akarnak fizetni

2020. augusztus 25. - 16:37 | Külföld

Ellenszegül Libanonban a kormány koronavírus-járványt fékező intézkedéseinek a vendéglátóipar és az idegenforgalmi szektor - jelentette be kedden az libanoni étteremtulajdonosok szövetségének elnöke.

Koronavírus miatt bezárkózni? A libanoni éttermek és bárok fütyülnek rá, még adót sem akarnak fizetni
Fotó: TASR/AP

Tony Ramy közölte, hogy sem az éttermi ágazat, sem a turizmus nem fog még egyszer bezárkózni a kormány rendeletei ellenére sem, és adót sem fog fizetni, amíg nem alakul meg egy új kormány, amely képes hatékonyan és átláthatóan kezelni a lakosság pénzét. Hozzátette, hogy 1 milliárd dollárt veszítettek az éttermek a tavasszal elrendelt zárlat miatt.

Libanonban múlt hét pénteken rendelte el a kormány ismét minden üzlet, szálloda és étterem bezárását a koronavírus-járvány terjedésének fékezése végett.

Ahogy arról már több ízben hírt adtunk, az országot augusztus elején sokként érte, hogy a főváros kikötői negyedét romba döntötte egy robbanás, melynek során 2750 tonna ammónium-nitrát semmisült meg. A tragédia következtében legalább 154 ember életét vesztette, hozzávetőleg ötezren megsebesültek, 200-250 ezer közé tehető azoknak a száma, akik elveszítették otthonukat.

(MTI/para)

Címkék: Libanon, koronavírus