KORONAVÍRUS: Minden kocsmát és éttermet bezárathatnak - délután ül össze a Pellegrini-kormány

2020. március 15. - 09:49 | Belföld

A kormány vasárnap délután 14-30-tól rendkívülis ülést tart, melyen kiértékelik az eddigi, a Covid-19 betegség terjedésének megakadályozására, lassítására hozott intézkedések hatásfokát, illetve dönthetnek továbbiakról, mint azt Peter Pellegrini miniszterelnök szombaton már előrejelezte.

KORONAVÍRUS: Minden kocsmát és éttermet bezárathatnak - délután ül össze a Pellegrini-kormány
Illusztráció (Fotó: TASR)

"Kiértékeljük az eddigieket, és fontolóra vesszük, szükséges-e tovább szigorítani az intézkedéseket, mivel úgy tűnik, csak a szigorú és kemény intézkedések segítenek mérsékelni a megbetegedések számának növekedését" - fogalmazott Pellegrini.

Szóba került, hogy bezárhatnak minden kocsmát és éttermet, valamint minden üzletet az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül.

Március 12., azaz csütörtök óta szükségállapot van érvényben Szlovákiában. Ennek értelmében bezárták mindhárom szlovákiai nemzetközi repteret, a külföldről hazaérkező, szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező személyeknek pedig 14 napra karanténba kell vonulniuk. Hétfőtől az ország összes iskoláját és óvodáját bezárják, emellett zárva kell maradniuk már most is a bároknak, diszkóknak, kávézóknak, szociális és kulturális intézményeknek. Korlátozták a bevásárlóközpontok üzemeltetését is, ahol a hétvégén csak élelmiszert, drogériát és gyógyszert lehet vásárolni.

(TASR)