Koronavírus - Most Csehország áll a legrosszabbul a világon, Szlovákia a fertőzöttek, Magyarország a halottak számával az élmezőnyben!

2020. október 25. - 09:02 | Külföld

Szombaton 12 472 fertőzöttet azonosítottak Csehországban, miközben 106 elhunyt esetében igazolták, hogy halálukat a fertőzés szövődményei okozták.

Koronavírus - Most Csehország áll a legrosszabbul a világon, Szlovákia a fertőzöttek, Magyarország a halottak számával az élmezőnyben!
Fotó: TASR

Csehországban ötödik egymást követő nap lépi túl a halálesetek száma a százat, az idnes.cz portál szerint pedig az elmúlt egy héten legalább 688-an vesztették életüket a koronavírus-járvány következtében. Az áldozatok hivatalos száma szombaton átlépte a kétezres határt, jelenleg 2077.

Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) adataira hivatkozva azt közölték, hogy az egymillió lakosra vetített adatok tekintetében, tehát lakosságarányosan pillanatnyilag (október 16. és 23. közti adatokat figyelembe véve) a legrosszabbul áll a világon a fertőzöttek, és újabban már a halálos áldozatok számában is. Utóbbi statisztikában Argentínát előzte meg.

Az azonosított fertőzöttek számát illetően Szlovákia is az élmezőnyben található, a tizenegyedik (okt. 16-23-as adatok egymillió főre vetítve):

A halottakat illetően pedig a csehek és argentinok kiugró eredményét követően a sorban az ötödik Magyarország (okt. 16-23-as adatok egymillió főre vetítve):

(SME/idnes/parameter)