KORONAVÍRUS: Nem vittek el senkit Ekecsről, sem Kisudvarnokból, és nincs koronavírusos középiskolai tanár sem Dunaszerdahelyen

2020. március 10. - 13:19 | Régió

Mivel terjed a pletyka koronavírus-gyanús személyekről, pozsonyi, illetve nagyszombati karanténba helyezett emberekről, egynéhánynak utánajártunk.

KORONAVÍRUS: Nem vittek el senkit Ekecsről, sem Kisudvarnokból, és nincs koronavírusos középiskolai tanár sem Dunaszerdahelyen
Illusztráció (Fotó: TASR)
KORONAVÍRUS – percről percre: Lezárták Olaszországot, Szlovákiában törölték a sport- és kulturális eseményeket, miséket sem tartanak

A napokban elterjedt, hogy koronavírus-gyanúval kezelnek egy dunaszerdahelyi középiskolai tanárt. Érdeklődtünk Hájos Zoltán polgármesternél, aki azt válaszolta, szintén hallott a pletykáról, ezért utánajárt a megyeelnöknél. Mint kiderült, az Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola (Szabó Gyula 21) egyik tanárát érinti a pletyka, aki Amszterdamban járt, de ezenkívül nem igazolódott be róla semmi.

Ekecsről az a pletyka terjed, hogy egy Vietnamból hazaérkezett hölgy családjában többen is megbetegedtek, és őket Nagyszombatba készülnek szállítani. Polák László polgármester viszont csak egy olyan házaspárról tud, akinél influenza tünetei jelentkeztek, és akiknek a körzeti orvosuk azt tanácsolta, hogy két hétig maradjanak otthon.

Kisuvarnokot illetően két pletyka is terjedt. Az egyik egy Nyékvárkonyról származó focistát érint, aki Kisudvarnokban játszik. Egy hozzátartozója számolt be róla a Facebookon, hogy mivel megbetegedett, felelősen próbáltak hozzáállni, és a minisztérium által megszabott hivatalos protokoll szerint eljárni. Szavai szerint az orvosok is tanakodtak, ezért megfigyelés alá helyezték, ám kiderült, hogy nincs szó koronavírus-fertőzésről.

Marczell Zoltán kisudvarnoki polgármesternél érdeklődtünk a második pletykáról, mely egy kisudvarnoki gyereket érint, aki állítólag szintén koronavírus-gyanús. A polgármester elmondta, hogy arról a nagyudvarnoki iskolásról lehet szó, aki otthon maradt, mert megbetegedett, de az orvos azt mondta neki, hogy a tünetei miatt nem kell aggódni.

A pletykát tisztázandó a polgármester beszélt arról is, hogy egy óvodás gyermek családját megkérte, a kicsi maradjon otthon, lévén hogy olaszországi vendégek jártak náluk.

Arról is írtunk, hogy Somorján egy védőruhát viselő mentős keltett pánikot, fertőzésről azonban egyelőre ott sem tudnak.

Nyilván nem lehet kizárni, hogy a koronavírus-fertőzés eljut a Dunaszerdahelyi járásba is, ám addig is a pánik nem éppen jó megoldás, mivel nem vezet sehova. A pletyka pedig különösen káros.

(SzT)