KORONAVÍRUS: Óva int a spekulációktól és az ellenségeskedéstől Hájos Zoltán

2020. március 23. - 07:04 | Régió

Azt követően, hogy egy dunaszerdahelyi lakosnál is beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, Hájos Zoltán polgámester a városi hivatal weboldalán és az önkormányzat híroldalán is közzétette üzenetét ezzel kapcsolatban.

KORONAVÍRUS: Óva int a spekulációktól és az ellenségeskedéstől Hájos Zoltán
Hájos Zoltán (Fotó: Cséfalvay Á. András)

"Az emberséges hozzáállásra apellálok, nem engedhetjük, hogy ez a tény spekulációkat szüljön a szóban forgó személy kilétét illetően, ellenségeskedést, egymással szembeni elítélést és hibáztatást váltson ki. Egyikünk sem lehet biztos benne, hogy az ő szervezetében nem lappang a koronavírus" - figyelmeztetett.

Hozzátette, ezekben a pillanatokban rendkívül fontos, hogy felelősségteljesen viselkedjünk, így az óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani. Azt javasolta, mindenki igyekezzen minimalizálni a társadalmi kapcsolatok mértékét, amíg a helyzet stabilizálódik. "Amennyiben lehetséges, maradjon otthon. Ha mégis el kell mennie bevásárolni, vagy be kell mennie a munkahelyére, ügyeljen a távolságtartásra és saját, valamint mások biztonságára – védekezzen szájmaszkkal, vagy szükség szerint legalább kendővel, illetve hasonló ruhadarabbal takarja el száját és orrát" - hangsúlyozta.

"Legyünk egymással szolidárisak, türelmesek, és ne feledjük, hogy egyesített erővel sikerülhet. Ha mindenki otthon marad, aki teheti, meg tudjuk csinálni!" - zárta sorait Hájos Zoltán.

Korábban elterjedt az interneten, hogy egy orvosházaspár karanténba vonult, miután felléptek náluk a koronatvírus-fertőzéshez hasonló tünetek. Esetükben a teszt pénteken negatív lett, tehát nem fertőződtek meg.

(Dunstreda.sk)