A koronavírus szertefoszlatta a pozsonyeperjesiek feljutási reményeit, de az újraindulás után ismét belevágnak

2020. május 16. - 07:33 | Sport

Az élen teleltek, tavasszal rakétarajtot vettek a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport (VI.) ligájában feljutásra pályázó pozsonyeperjesiek, a koronavírus-járvány miatt azonban idejekorán befejeződött a pontvadászat

Fotó: Facebook

„Hidegzuhanyként ért bennünket a hír, mely szertefoszlatta dédelgetett álmunkat, a kerületi bajnokságban való szereplés kiharcolását. A bajnokságban 42 pontnál tartottunk. A tizenhat lejátszott bajnoki párharcon mi szereztük a legtöbb találatot, szám szerint 52-tőt, mi kaptuk a legkevesebbet (14). A téli felkészülésünk is jól sikerült. Ezt igazolja a tavaszi nyitányon produkált idegenbeli gólzáporos diadalunk, melyen 8:0-ra vertük a vendéglátó ekecs-apácaszakállasiakat. Egyébként nem ez volt a kurta idényben elért gólrekordunk, ugyanis Izsapon 9:0 arányban fektettük két vállra a hazaiakat. Tizenhat bajnokit megnyertünk, kétszer buktunk. Volt egy kilenc meccsből kovácsolt győzelmi szériánk.

Jó képességű futballistákból verbuválódott a játékoskeretünk, szerintem begyűjtöttük volna a bajnoki címet. Elmaradt a hőn áhított ünneplés, a járvány nagy vesztesei lettünk”

– fogalmazott keserű szájízzel a Paraméternek a pozsonyeperjesi Palas csapatának játékosedzője, Tászli Zoltán (felvételünkön), aki 11 találattal vállalt részt az általa irányított alakulat sikeres helytállásában.

A folytatást illetően azonban derűlátó. „Lassan minden visszatér a rendes kerékvágásba, s újra csatasorba állhatunk. Jelenleg egyénileg edzünk, de júniusban már a csoportos edzéseket is elkezdjük. Május 22-én találkozunk, s a csapattársakkal lefixáljuk a tréningek, edzőmérkőzések menetét. A fiúkkal és a klubvezetőkkel kapcsolatban vagyok, keretünk összetétele, pozícióm nem változik. A klubvezetők felkértek a folytatásra. Pályánkon zajlik az élet. Javítják a játéktér minőségét, felszerelték az öntözőberendezést. Annak érdekében, hogy ne érjen minket váratlanul a folytatás lehetőségének a híre, már az edzőmérkőzéseket is lekötöttem” – tájékoztatott elképzeléseiről a tréner, aki egyben a helyi lehetőségeket, elvárásokat is górcső alá vette.

„A vírus nem csupán a sportéletet mattolta. Tudatosítjuk, hogy nagy megrázkódtatást jelent a gazdaságnak, megnyirbálja az önkormányzatok bevételét. Értesüléseim szerint nálunk nem kell tartani a megszorításoktól, továbbra is számíthatunk fő támogatónk, a községi önkormányzat segítségére. Ezért nem is lehet más a célunk, mint az újraindulást követően ismét belevágni, felsőfokon teljesíteni, újra bajnoki címre törni. Remélem, a nyár végén a Dunaszerdahelyi járásban is elkezdődhetnek a bajnoki küzdelmek, s a lelátón újra elfoglalhatják a helyüket a futballhívek” – fogalmazta meg a jövőképet Tászli Zoltán.

ái