Koronavírus: Tajvanon nyolc hónap után regisztrálták az első, Kínából behurcolt fertőzést

2020. október 13. - 15:24 | Külföld

Tajvanon több mint nyolc hónap után regisztrálták az első behurcolt koronavírusos fertőzést: egy Kínából hazatérő tajvani állampolgár betegedett meg a Covid-19-ben - számolt be a helyi járványügyi hatóság kedden.

Koronavírus: Tajvanon nyolc hónap után regisztrálták az első, Kínából behurcolt fertőzést
Fotó: TASR/AP

A negyvenes éveiben járó férfi februárban utazott Kínába munkaügyi célból, és október 11-én tért vissza Tajvanra repülőgéppel. A férfinél náthával és köhögéssel kezdődött a betegség még Kínában október 1-jén, de nem keresett fel orvost - mondta el a járványügyi hatóság szóvivője.

A tajvani állampolgárt hazatérését követően tesztelték, miután értesítette tüneteiről az illetékeseket. A vírusteszt eredményét kedden kapta meg. Jelenleg kórházban kezelik. A férfi tíz legközelebbi utastársát utasították, hogy két hétre vonuljanak karanténba. A helyi hatóságok nem kérnek negatív vírustesztet a hazatérő tajvaniaktól.

A szigetországban legutóbb február 6-án regisztráltak Kínából behurcolt fertőzést.

Tajvanon eddig 530 fertőzöttje van a koronavírusnak, közülük 438-an külföldről hurcolták be a kórokozót. Négyszáznyolcvankilencen meggyógyultak, heten meghaltak és harmincnégy embert kórházban ápolnak - tájékoztatott a járványügyi hatóság.


MTI

Címkék: koronavírus, tajvan