KORONAVÍRUS: Újabb esettel 40-re nőtt a halálos áldozatok száma Szlovákiában

2020. szeptember 21. - 19:53 | Belföld

Életét vesztette egy 69 éves férfi, akinek korábban pozitív lett a koronavírustesztje. A szakértők megállapították, hogy a páciens halálát a fertőzés okozta.

KORONAVÍRUS: Újabb esettel 40-re nőtt a halálos áldozatok száma Szlovákiában
Fotó: TASR

A 69 éves férfit az eperjesi kórházban kezelték, és szeptember 8-án vesztette életét. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint hétfőn ismerté vált a boncolás eredménye, amely kimutatta, hogy a páciens halálát a koronavírus okozta. Hivatalosan így 40-re nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma Szlovákiában.

A nap folyamán beszámoltunk róla, hogy a trencséni kórházban is életét vesztette egy páciens, akinek pozitív lett a tesztje. Az csak a boncolást követően derül ki, hogy a koronavírus okozta-e a páciens halálát.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a boncolás nem igazolta, hogy a fertőzés okozta a halálát egy 80 éves nőnek Rózsahegyen, egy 15 éves lánynak Nyitrán és egy 78 éves férfinek Eperjesen.

A szakemberek további esetekben vizsgálják, hogy a vírus okozta-e azoknak a pácienseknek a halálát, akiknek korábban pozitív lett a koronavírustesztjük.


TASR/para