Koronavírus - Újra, negyedik napja annyi a fertőzött Szlovákiában, mint április közepén

2020. július 11. - 09:55 | Belföld

Legutóbb április közepén produkáltunk az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek számát illetően, mint az elmúlt hetekben. Csak a hétvégi tesztelésekkor csökken minimálisra az új fertőzöttek száma, de akkor egyébként is alig tesztelnek.

Koronavírus - Újra, negyedik napja annyi a fertőzött Szlovákiában, mint április közepén
Illusztráció

A két nappal ezelőtti 53 betegnél az egész járvány kezdete óta csak hat napon diagnosztizáltak többet. A pénteken közölt adat 19 volt, míg szombaton reggel az Egészségügyi Információk Intézete arról tájékoztatott, hogy az előző nap elvégzett 2879 tesztből 23 lett pozitív. Ezzel 1893-ra nőtt az azonosított koronavírusosok száma.

A halálos áldozatok száma nem változott, gyógyultnak pedig 12 személyt nyilvánítottak (összesen 1493-at), ami azt jelenti, hogy 11-gyel, 372-re nőtt az aktív fertőzöttek száma, ami kb. június 18-tól folyamatosan emelkedik (91 volt a legalacsonyabb a számuk aznap).

A kórházban ápolt betegek száma 7, közülük hárman fekszenek az intenzív osztályon, egyet kell géppel lélegeztetni. További hat személy fekszik koronavírusos tünetekkel, de egyelőre pozitív teszteredmény nélkül kórházban.

A hétnapos mozgó medián értéke 19.

(parameter)

Címkék: koronavírus