Koronavírusos lett egy férfi, akit a dunaszerdahelyi kórházban műtöttek – karanténban a sebészeti személyzet egy része!

2020. március 23. - 15:22 | Régió

Olyan személyt műtöttek a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórházban, akiről később beigazolódott, hogy koronavírussal fertőzött - értesült a Paraméter.

Koronavírusos lett egy férfi, akit a dunaszerdahelyi kórházban műtöttek – karanténban a sebészeti személyzet egy része!
Archív felvétel

Az értesülésünket megerősítette Jana Fedáková, a Svet zdravia hálózat szóvivője is.

"A páciensnek, akit a dunaszerdahelyi kórházban műtöttek, elhallgatta pozitív utazói anamnézisét, később pedig időközben pozitív lett a koronavírustesztje" - figyelmeztetett. (UPDATE: a szóvivő az esti órákban módosította válaszát, aszerint módosítottuk a szöveget)

Információink szerint egy nagymegyeri férfiről van szó, ezt azonban hivatalos úton nem erősítették meg. Nagymegyerről pillanatnyilag a város hivatalos közlése szerint két koronavírus-fertőzött személy származik.

A szóvivő hozzátette, csak rövid ideig feküdt kórházban, a szobájában egyedül volt és a személyzetnek csak kevés tagjával került kapcsolatba. "Ők pillanatnyilag házi karanténba kerültek, míg meg nem érkezik tesztjük eredménye" - húzta alá.

Közölte mindazonáltal azt is, hogy a kórház sebészetét emiatt nem kellett bezárni, ugyanis annak menetét tudják biztosítani a személyzet azon tagjaival, akik nem kerültek kapcsolatba sem a pácienssel, sem azokkal, akik őt kezelték.

(parameter)