Koronavírusos történettel próbálhatnak egy rakás pénzt kicsalni az idősektől!

2020. november 16. - 14:49 | Régió

Már nemcsak "a balesetet szenvedett és kórházban fekszik", vagy a "kárt okozott" kezdetű történetek mennek, hanem bejött a képbe a Covid-19 is.

A besztercebányai kerületi rendőrség arra figyelmeztetett, hogy egy csaló magát egy bizonyos Covid-krízisközpont munkatársának kiadva hívott fel egy 77 éves asszonyt a Losonci járásban azzal, hogy lánya koronavírusos és súlyos állapotban fekszik egy pozsonyi kórházban, ahol géppel lélegeztetik. 8 ezer eurót kért tőle azért, hogy beadjanak neki egy injekciót, amitől meggyógyulhat.

Az idős néni azt mondta, hogy nincs otthon elég pénze, mire a vonal másik végén a férfi jelezte, hogy egy taxi elviheti őt a legközelebbi bankfiókba, majd valaki megállna nála a zsozsóért. A néni belement, közben viszont felhívta a lánya, aki pedig - miután hallotta az elvileg róla szóló történetet - az idős nénit a bank helyett a rendőrőrsre küldte.

A rendőrség különösen súlyos csalás kísérlete ügyében indított büntetőeljárást, mivel pedig ezt krízishelyzet alatt követték el, a kiszabható büntetés is szigorúbb. Amennyiben rendőrkézre kerül a tettes, 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A besztercebányai kerületi rendőrség felhívta a figyelmet arra is, hogy nem ez az egyedüli eset, több hasonlót is regisztráltak a megye különböző járásaiban.

(parameter)