Koronavírusteszten esett át a dunaszerdahelyi járási munkahivatal alkalmazottainak többsége

2020. szeptember 11. - 09:27 | Régió

Az elmúlt hetekben koronavírusteszten esett át Dunaszerdahelyi Járási Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal munkatársainak többsége – tájékoztatta a Paramétert Író Tibor, a hivatal igazgatója.

Koronavírusteszten esett át a dunaszerdahelyi járási munkahivatal alkalmazottainak többsége
Illusztráció

„A munkaügyi központtól kaptunk olyan információt, hogy ha volna érdeklődő, akkor letesztelik az alkalmazottainkat. Mi ezt felmértük a hivatalon belül, nagy volt az érdeklődés” – árulta el.

Közölte, hogy a hivatal dunaszerdahelyi, somorjai és nagymegyeri kirendeltsége alkalmazottainak mintegy 70%-a esett át a múlt héten az első teszten, ezen a héten pedig a másodikon, és mindegyik negatív lett. Ez idő alatt értelemszerűen nem kellett karanténban lenniük, mivel önkéntes alapú tesztelésről volt szó.

Érdeklődtünk arról is, hogy az elmúlt időszakban felmerült-e a hivatal valamely dolgozójával kapcsolatban, hogy esetleg megfertőződhetett vagy kapcsolatba került fertőzött személlyel, Író Tibor viszont azt válaszolta, nem tud ilyenről.

A hivatal alkalmazottainak és ügyfeleinek az igazgató elmondása szerint ugyanazoknak a higiéniai és biztonsági előírásoknak kell megfelelniük, mint bármely más közintézményben. „Aki bejön a hivatalba, annak fertőtlenítenie kell a kezét, a közös tereken pedig viselni kell a szájmaszkot. A kliensekkel dolgozó alkalmazottaink így védekeznek. A hivatal irodáin belül a munkatársaknak az arcmaszk nem kötelező, de ajánlott” – szögezte le.

(SzT)