Korrupció miatt őrizetbe vette a NAKA az exminiszter Žiga rokonát!

2021. szeptember 24. - 14:58 | Belföld

Korrupciógyanúval őrizetbe vette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Štefan Žigát, a Speciális Ügyézség ügyésze javaslatot tett a vizsgálati fogságára, amiről a bíróság szombaton dönt - tudta meg a Denník N.

Korrupció miatt őrizetbe vette a NAKA az exminiszter Žiga rokonát!
Peter Žiga is érintett lehet (Fotó: TASR-archív)

Štefan Žiga a volt smeres gazdasági miniszter, Peter Žiga rokona, aki Peter Pellegrinivel együtt távozott Robert Fico pártjától, és alapította meg a Hlas-SD-t.

Őrizetbe vételét és korrupcióval való meggyanúsítását a portálnak megerősítette Katarína Kudjaková, a Speciális Ügyészség szóvivője is.

A NAKA vizsgálatot folytat egy korrupciós ügyben, melynek lényege, hogy a gyanú szerint Norbert Bödör Smer-közeli nyitrai oligarcha 50 ezer euró kenőpénzt fizethetett Bernard Slobodníknak, a NAKA pénzügyi főosztálya korábbi vezetőjének azért, hogy az akkor még smeres Žiga rokona után ne szaglásszanak egy konkrét csalássorozat ügyében.

Štefan Žiga egyébként a volt miniszter unokatestvérének fia. Egy másik megvesztegetési ügyben maga Peter Žiga is gyanúsítottként szerepel, de szabadlábon védekezhet.

(Denník N)