Korszerűsíti a minisztérium a magyar iskoláknak szánt módszertani segédanyagot

2022. január 28. - 21:25 | Belföld

Feladatlapokat, feladatgyűjteményeket, videókat és hangfelvételeket tartalmaz a magyar tannyelvű alapiskolák számára készült új módszertani segédanyag, a Slovenčina INAK gyűjtemény. A segédanyag aktualizálását az oktatási minisztérium kezdeményezte – tájékoztatta pénteken a TASR hírügynökséget a tárca kommunikációs és marketingosztálya.

Korszerűsíti a minisztérium a magyar iskoláknak szánt módszertani segédanyagot
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Az új segédanyagot a magyar iskolák 1-5. évfolyamának szánják. A cél a szlovák nyelv- és irodalomoktatás színvonalának emelése.

„Fontos számunkra, hogy a magyar iskolába járó gyerekek korszerű oktatásban részesüljenek, és hogy kivétel nélkül minden gyerek ugyanolyan lehetőségeket kapjon" - fogalmazott Svetlana Síthová, az oktatási minisztérium államtitkára. A segédanyagot gyakorló pedagógusok állították össze.

„A nemzeti kisebbségek kulturális és nyelvi identitásának megőrzéséhez és fejlesztéséhez való jog a családból indul, de fontosnak tartjuk, hogy ez az osztályteremben is folytatódjon, és része legyen a nemzeti kisebbségek oktatásának" - tette hozzá Síthová.

TASR