"Köszönöm szépen, Viktor" – Orbánnak és a magyarországi egészségügyiseknek mondott köszönetet Matovič Komáromban

2020. november 1. - 14:33 | Belföld

Igor Matovič kormányfő és Roman Mikulec belügyminiszter vasárnap a komáromi kajak-kenu központnál kialakított mintavételi pontra látogattak el.

A miniszterelnök köszönetet mondott Orbán Viktor magyar kormányfőnek, amiért Magyarország egészségügyi szakembereket küldött Szlovákiába az országos tesztelésre.

Az egészségügyi minisztérium korábbi tájékoztatása szerint 44 magyarországi egészségügyi szakember vett részt a tesztelésen a Tőketerebesi járásban, 138 a Komáromiban, 10 az Érsekújváriban és egy a Lévaiban.

„Komáromban a mintavételi csapatban segít Lina és Éva, két magyarországi medikus (középen állnak)... és ilyen egészségügyi szakembereket biztosított nekünk Magyarország. 197. nagy köszönöm” – írta a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Matovič megjegyezte, pénteken, amikor már egyre többen azt terjesztették, hogy az országos tesztelés projektje megvalósíthatatlan, ők nem adták fel: Roman Mikulec belügyminiszter felhívta magyarországi kollégáját, ő pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnököt azzal a kéréssel, hogy segítsenek, a válasz pedig rövid időn belül meg is érkezett.

„Bajban ismered meg a barátod. Köszönöm szépen, Viktor” – intézte Orbán felé magyarul a köszönetét Matovič.


(parameter)