Koszorúkészítő-versennyel hangolódtak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai a karácsonyra

2023. december 3. - 15:47 | Régió

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola adventi készülődésének kihagyhatatlan eseménye 2014-től minden évben az adventi koszorúkészítő verseny. Idén a környezettudatosság jegyében zajlott a kreativitást és kézügyességet igénylő megmérettetés.

Koszorúkészítő-versennyel hangolódtak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai a karácsonyra
Az iskola felvételei - Továbbiakért kattints!

A diákok természetes anyagok felhasználásával és minimális hulladéktermeléssel igyekeztek megfelelni a versenyszabályzatnak. Így főképp szárított narancsot, tobozokat, fahéjat, csipkebogyót, dióféléket alkalmaztak díszítőelemként. Általában hagyományos köralakú kompozíciók készültek, de hosszúkás asztaldíszek is akadtak köztük.

92 versenyző képzeletgazdag munkájának köszönhetően összesen 46 ünnepi dekorációt értékelt a zsűri. Négy kategoriában – klasszikus, extravagáns, „szakmai“, fantáziadekoráció - hirdetettek eredményt. A legjobbakat az oklevél mellett édes meglepetésekkel is jutalmazták.

A verseny kísérőprogramja volt az iskola adventi koszorújának elkészítése, amelyet az intézmény aulájában, a karácsonyfa és a Mikulás szobája közelében helyeztek el. Az egyes gyertyákat egy rövid karácsonyváró műsor keretében fogják meggyújtani.

(-)