Kotleba embere büszkén kikurjantotta, mekkora náci – 5 rugójába fáj!

2020. január 27. - 13:24 | Belföld

Az ĽSNS tagja, Anton Grňo a bíróságon köszöntötte társait úgy, mint ahogy azt a nácik szokták, íme az eredmény.

Kotleba embere büszkén kikurjantotta, mekkora náci – 5 rugójába fáj!
Anton Grňo - Facebook

Grňo 2018 májusában a Specializált Büntető Bíróság besztercebányai részlegén azt kiáltotta mindenki előtt a társainak, akiket vele együtt csuktak be, hogy "őrségbe" (Na stráž!), amiről pedig köztudott, hogy a Hlinka-gárda üdvözlési formája volt. A bíróság most 5 ezer euróra büntette az elnyomó rendszer ideológiája iránt kinyilvánított szimpátiája okán.

Íme a részletek:

Tavaly május 10-én a NAKA 6 személyt vett őrizetbe szélsőségesség alapos gyanújával Nyugat- és Közép-Szlovákiában, köztük volt Michal B., Jakub Š. és Jaroslav P. Május 12-én az ő vizsgálati fogságuk ellen benyújtott panaszukat tárgyalta a Specializált Büntető Bíróság Besztercebányán.

A tárgyalás befejeztével történt, amikor az ügyész éppen nyilatkozott a médiának a három gyanúsított elleni vád megalapozottságáról, hogy emberünk, Anton G., aki bizonyos információk szerint a Marian Kotleba-féla ĽSNS helyi funkcionáriusa az "Őrségbe!" ("Na stráž") üdvözléssel köszöntötte a tárgyalóteremből kivonuló gyanúsítottakat.

Tehát az ügyész, az újságírók és több más személy is jelen volt, amikor megemelt hangon odaszólt nekik. "Ezzel egy nyilvánosan hozzáférhető helyen adott hangot szimpátiájának a szlovákiai ludák-rendszer, valamint a Hlinka gárda iránt, tehát olyan csoport iránt, amelynek tevékenysége a múltban mások emberi és szabadságjogainak elnyomására irányult" - reagált Jana Tökölyová, a bíróság szóvivője.

(TASR)

Címkék: Anton Grňo, LSNS