Kotleba feljelentette Ficót

2017. május 12. - 16:53 | Belföld

A ĽSNS párt elnöke, Marian Kotleba pénteken feljelentette Robert Fico kormányfőt a besztercebányai kerületi ügyészségen.

Kotleba Fico korábbi kijelentései miatt tett feljelentést, a kormányfő száját ugyanis január végén az RTVS politikai műsorában a következő mondat hagyta el:

“Nos, Hitlernek is jó gazdasági programja volt, és tudjuk jól, mi lett belőle.”

Fico kijelentése kiverte a biztosítékot Kotlebánál, aki ugyan bő három hónapot várt, de május közepén feljelentette a kormányfőt.

A ĽSNS alelnöke, Milan Uhrík nyilvánosságra hozta a feljelentést igazoló hivatalos dokumentumot.

Trestné oznámenie Mariana Kotlebu na Roberta Fica

Abban a bizonyos január végi politikai műsorban Fico burkoltan ugyan, de egyértelműen Hitlerhez hasonlította Kotlebát, illetve élesen bírálta a Besztercebányai kerület vezetőségét.

“Ki kell mondtani, hogy Besztercebánya eszelőse megkárosította a megyét, nem használták ki az európai uniós támogatásokat, valójában semmit sem csináltak” – húzta alá a kormányfő, majd hozzátette, lehetetlen, hogy a Besztercebányai kerület élén kopasz férfiak álljanak, akik jelszavakat kiabálnak.

Fico nem akart neveket említeni. “Senkit nem akarok azzal megbélyegezni, hogy fasiszta, ez nem az én stílusomra vall. Viszont ha valami úgy jár, mint a kacsa, úgy hápog, mint a kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az bizony egy kacsa” – magyarázta még januárban.


(noviny.sk)