Kotleba pártjának volt képviselője befizette a 10 ezer eurós bírságot

2019. október 31. - 15:28 | Belföld

Milan Mazurek, az ĽSNS volt képviselője, akit a Legfelsőbb Bíróság tanácsa szeptemberben jogerősen elítélt, csütörtökön befizette a 10 000 eurós pénzbüntetést.

Kotleba pártjának volt képviselője befizette a 10 ezer eurós bírságot
Archív felvétel (Fotó: TASR)

A TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bazini (Pezinok) Specializalt Büntetőbíróság (ŠTS) szóvivője tájékoztatta.

A Specializalt Büntetőbíróság október közepén küldött fizetési felszólítást a volt képviselőnek. Amennyiben Mazurek nem tett volna eleget a felszólításnak, fél éves börtönbüntetés fenyegette volna őt.

A Legfelsőbb Bíróság háromtagú tanácsa szeptember 3-án ítélte el Mazureket. Szigorúbb büntetést, vagyis magasabb pénzbírságot szabott ki rá, mint korábban a bazini büntetőbíróság. Az ítélet jogerős. A Legfelsőbb Bíróság elvetette a vádlott fellebbezését, az ügyész fellebbezésének részben helyt adott. A vád azon javaslatát, hogy Mazurek vegyen részt egy iskolázáson a roma holokauszt témájában, a bíróság elutasította. Mazurek ezt követően elveszítette a mandátumát.

A volt képviselő ellen a Frontinus rádióban 2016 októberében elmondott, roma etnikumot sértő, rasszista jellegű kijelentései miatt emeltek vádat. Nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás bűncselekménye miatt ítélték el őt.

TASR

Címkék: Milan Mazurek