Kotleba titokban hazahozta a fiát az egyiptomi partnerével odakint letelepedett exfeleségétől

2021. április 21. - 12:26 | Belföld

Marián Kotleba volt felesége Egyiptomban telepedett le onnan származó partnerével, akitől már született egy lánya. Kotlebával közös kisfiuk is kint él velük, a férfi azonban néha hazahozhatja. Most erről nem egyeztek meg.

Kotleba titokban hazahozta a fiát az egyiptomi partnerével odakint letelepedett exfeleségétől
Fotó: TASR

Hét éve házasodtak össze, Frederika azonban két évvel ezelőtt benyújtotta a válókeresetet. Tavaly májusban váltak el, a bíróság a nőnek ítélte közös fiukat, Ľudovítot. Marián Kotleba időközben többször is járt Egyiptomban, volt, hogy fia nélkül, volt, hogy fiával utazott haza. Frederika tavaly májusban már Egyiptomban szülte meg ottani partnerétől második gyermekét, egy lányt, aki a Jannat nevet kapta.

Ľudovít idén már 5 éves, az apja viszont nem tudott lemondani róla, és a Nový Čas által idézett Frederika szerint ez most oda csúcsosodott, hogy minden előzetes megegyezés nélkül hazahozta őt Szlovákiába. A lap munkatársának sikerült lencsevégre kapnia az ĽSNS elnökét a bécsi reptéren.

A nő a Denník N-nek nyilatkozva mondta azt, hogy mindent megtett, de senki nem tudta megállítani a volt férjét.

Kotlbe április elején, fél év elteltével utazott újra Egyiptomba, majd fogta Ľudovítot, és elvitte magához a hotelba. A felesége innentől fogva nem látta őt. Frederika szerint arról egyeztek meg, hogy akkor hozná őt haza, amikor véget ér az óvoda, majd nála lehetne egész nyáron, de Kotleba ezt végül a jelek szerint megszegte, és hazautazott a fiúval.

A nő szerint a fiúnak az oviban egy hónap múlva lenne záróvizsgája, ami nagyon fontos, és nem tudja, volt férje miért cselekedett így. Azt, hogy hazautaztak, véletlenül tudta meg a fiától, akit sikerült felhívnia.

Frederika elárulta, hogy mivel volt férje féléve nem látta a közös fiukat, így nem csinált belőle problémát, hogy kiutazott hozzá. A férfi viszont a nő szavai szerint arrogánsan viselkedett. "Azt mondta, hogy nem én fogom eldönteni, mikor viszi el, akkor viszi, amikor csak akarja. (...) Én azt válaszoltam, hogy született egy bírósági ítélet, és van egy egyezségünk is, Ľudkonak pedig kötelességei" - magyarázta a nő a Šarm c. lapnak. Hozzátette, a végsőkig arra számított, hogy visszaadja a fiát, de nem volt hajlandó beszélni vele. "Figyelmeztettem, hogy ebbe nem egyeztem bele, ő viszont megy a maga feje után, és azt mondja, ehhez joga van, mert ő az apja. Ľudko táskáját is csak egy taxissal küldte el nekem" - fogalmazott.

Az egyiptomi hivatalok nem tudtak segíteni neki, mert mindketten szlovák állampolgárok és a szlovák bírósági ítélet nem volt meg nála lefordítva.

Kotleba kedden érkezett vissza Szlovákiába, fián kívül vele volt az ĽSNS képviselője, Peter Krúpa is. Az ügyben egyelőre nem nyilatkozott az ĽSNS elnöke.

(Čas.sk)

Címkék: Marian Kotleba