A Kováčikot elítélő bírónő szolidan reagált arra, hogy Fico feljelentette

2021. szeptember 21. - 14:50 | Belföld

Pamela Záleská, a Specializált Büntetőbíróság bírója, aki hétfőn bűnösnek találta Dušan Kováčik egykori speciális ügyészt, reagált arra, hogy Robert Fico, a Smer-SD elnöke az ítélethirdetés után kijelentette, jogelferdítésének gyanújával tesznek feljelentést.

A Kováčikot elítélő bírónő szolidan reagált arra, hogy Fico feljelentette
Robert Fico (Fotó: TASR)

Közölte, elfogadja mások jogait, egyszersmind tudatában van bírói kötelezettségeinek.

"Semmiféle nyomásgyakorlást sem ebben, sem más ügyben nem tapasztaltam" - jegyezte meg.

Fico hétfőn kijelentette, hogy elejétől fogva tipikus politikai eljárásról volt szó, amit az ötven évvel ezelőttiekhez lehetne hasonlítani. „Ez az eljárás Záleská bírónő irányításával még rosszabb volt” – állapította meg Fico, aki szerint a bírónő „gyakorlatilag a semmi” alapján ítélte hétfőn 14 évre Dušan Kováčíkot. A Smer elnöke ártatlannak nevezte az egykori speciális ügyészt.

„Hihetetlen, hogy a bírónő milyen önkényes ítéletet hozott. Egyfolytában elutasította a Dušan K. javát szolgáló bizonyítékok bemutatását” – jegyezte meg Fico, aki arra is kitért, hogy a bírónő állítása szerint baráti kapcsolatban van Monika Tódová újságíróval, aki Kováčik ellen írt cikkeket. „Milyen objektivitásról beszélhetünk ezzel kapcsolatban?” – tette fel a kérdést.

(TASR/parameter)